Любопитно

Интересни статии и материали

Защо отлагаме всичко за утре, за после, за по-нататък? Смятате ли, че след като не сте способни в желанията си да дадете нещо сега, в този момент, ще придобиете желание „после”? Ние пишем историята си сега и единствено сега. Защото няма друго време, освен сегашното.

Прочети още...

Защо пренебрегваме мечтите си? Как се случва така, че поставяме чуждите искания пред нашите? Може би сте отчаяни, че нищо не се случва така, както на вас ви се иска. Да, обаче това причина ли е да изоставим всичко на произвола?

Спомнете си детските мечти, спомнете си как нямаше граници за тях. Как свободно мечтаехме и най-вече вярвахме в това, което искахме.

Прочети още...

Всички сме полудели в това да търсим Бог, даваме всичко само и само да намерим Бог, да го видим, да го чуем. Е, малко са тези, които са стигнали до него. Защото душата трябва да бъде в края на еволюцията си, за да може да види това.

Прочети още...

Щастие, любов, хармония..какво?
Как да си купим изгрева и залеза, как да платим на пчелите да се върнат отново тук, как да накараме животните с пари да ни даряват с любовта си?
Радвайте се на слънцето, обичайте земята, дарете хармония на всичко, което ви заобикаля!

Прочети още...

Всеки от нас има предначертана съдба. Това обаче означава ли, че ние нямаме право на свободен избор? Как тогава да изразим свободната воля? Съществуват ли те наистина или просто всичко е потопено в съня на индивидуалността и след това в целия сън на Земята...

Прочети още...

Щастието е вътре във всеки от нас.Щастието е всичко, което искаме в едно цяло.Пожелайте щастие на себе си и на всички около вас - тогава вие пожелавате всичко. Но само по себе си желанието, дори не е стремеж.Имаме нужда от това, което описано с думи ние наричаме намерение.Само намерението може да ни заведе на линията, която желаем.Ако желаем да сме здрави, ние просто оставаме с това желание, то само по себе си не представлява нищо.

Прочети още...