Жива и мъртва вода

Жива и мъртва вода

Активираната вода е позната в различни страни като Германия, Полша, Индия, Израел и България, а в Япония /която произвежда над 100 000 брой активатори годишно/ и Узбекистан, активираната вода официално се признава и използва за лечебни цели.

Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна както за външна, така и за вътрешна употреба. Професор Санетака Ширахата, от Университета  за генетични изследователски технологии: “Аз анализирах водата и открих, че концентрацията на “активен водород” в нея е твърде висока’’. Обикновено водорода съществува като водородни молекули, съдържащи два водородни атома (Н) и често рушаща се връзка между тях. Според проф. Ширахата, водородът много рядко съществува като атомен водород. Атомният водород се нарича активен водород и активираната вода съдържа няколко пъти повече активен водород от обикновената вода. Какъв е ефекта от активният водород върху човешкото тяло? Проф. Санетака Ширахата: “ В последно време активният водород е ефективен при предпазването и лекуването на различни болести.’’ Богатството на активен водород може да бъде доставено изкуствено чрез електролитно намаляване на материята и се нарича електролитно намалена материя. Тя има голям ефект при лечението на много видове болести, казва проф. Ширахата. В болница Койа, Япония използват електролитно намаление на материята като част от лечението повече от 10 години. Пиенето на няколко литра на ден от водата, намалена електролитно, увеличава лечебния ефект. Др. Минеори Кавамура, управител на болницата в Койа: ‘’Пиенето на електролитно намалена вода понякога позволява на пациентите да прекъснат лечението  с лекарства след доста кратък период. Това може да е резултат от увеличаване на силата на спонтанното лечение, като увеличаване на имунния отговор например. Проф. Ширахата споделя, че както електролитно намалената материя, активираната водата съдържа активен водород, и високата му концентрация води до лечебната и сила..

Уред за жива и мъртва вода 65 лвЗащо активния водород лекува болести?

Активния водород реагира с активния кислород, който се счита за причина за много болести, за да направи вода. За разлика от активния водород, активният кислород, наричан понякога отровен кислород /пикочна киселина –бел. авт./, е силен оксидант и се смята за причинител на много болести, защото разрушава клетките чрез окисляване. Активния кислород се генерира когато клетките произвеждат енергия или когато ние се намираме под стрес. Активния кислород *2 е нестабилен, защото има една молекула електрон повече от молекулярния кислород (О2) и има склонност да изстрелва този електрон към нормалната клетка и така да причини нейната смърт. Според проф. Ширахата, ако концентрацията на активен водород в тялото е висока, той реагира с активния кислород като се превръща във вода, която вече не е отровна, а се изхвърля от тялото /това обяснява появата на жажда при употреба на „жива” вода –бел. авт/ .

Срещу какви болести е ефикасен активният водород?

1. Ефект върху алергиите. Имунните клетки ни предпазват от инфекциозни болести като атакуват вирусите или чуждите материи чрез освобождаване на активен кислород. Но понякога безсмислено атакуват чужди материи, като полен и освобождават прекалено много активен кислород, който наранява нормалните клетки. Това причинява алергия. Все пак ако съществува достатъчно активен водород в тялото, той реагира с активния кислород, за да облекчи алергията.

2. Ефект върху диабета. Диабета е метаболично нарушение на глюкозата, причинено от недостига на произвеждания инсулин в панкреаса или дефект на рецептора на глюкоза. Премахването на активния кислород чрез активен водород облекчава диабета, защото клетките произвеждащи инсулин и глюкозния рецептор са доста чувствителни към активния кислород.

3. Eфект върху високото кръвно налягане. Не наситени мастни клетки на липиди реагират с активния кислород и образуват пероксилипидис, който се закрепя към кръвоносните съдове и причинява артереосклероза. Като резултат, кръвния поток става по-слаб, а кръвното налягане се повишава. Намирайки и реагирайки с активния кислород, активния водород предотвратява реакцията му с не наситени местни клетки.

4. Ефект върху вирусни инфекции. Когато вирусите попаднат в тялото, имунните клетки ги атакуват с активен кислород, за да ни предпазят от тях. Но ако броят на вирусите е прекалено голям, имунните клетки продължават да отделят активен кислород докато накрая се самоунищожават. След което броя на вирусите бързо се увелича и причинява инфекция. Активния водород реагира с излишъка от активен кислород и предпазва имунните клетки от самоубийствена реакция. Като резултат, това облекчава инфекциозните болести. Според др. Паоло Карлони, Италия, е възможно активния водород да има ефект дори срещу вируса на СПИН. След като навлезе в човешките клетки, вируса на СПИН отделя протеин, ензим който е основен за неговото разпространение. Активния водород притежава склонност да реагира с този ензим и предотврати размножаването на вируса. Така броят на клетките на вируса намалява и се повлиява добре върху симптомите на болестта.

5. Ефект върху рака. Теломер, специална ДНК последователност, която се наблюдава накрая на ДНК веригата, става все по-къса след отделянето на всяка клетка. Когато теломера се изгуби напълно, не се проявява повече деление на клетките и те загиват след определен период от време. Но теломера на раковите клетки се възстановява и тяхното делене продължава. Според проф. Ширахата, активния водород блокира взаимодействията на теломера и прави ограничен живота на раковите клетки.

Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект – смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посети, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.

Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.

Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчва да не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежо приготвена вода, а остатъкът да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..

 

Лечение с жива  /католит/ и мъртва /анолит/ вода

Въздействието на водата, получена с каната, е универсално, често профилактично.

Тя влияе добре на вътрешните органи - бъбреци, черен дроб, стимулира работата на червата.

Използва се за стопяване на тумори и без оперативното им лечение.

При стомашно-чревни разстройства изпиване­то на половин чаша мъртва вода до половин час ще премахне болките в корема.

При простуда, хрема, ангина, дори при грип активираната вода действа много ефективно.

Гнойни рани, циреи, изгаряния зарастват напра­во пред очите при използването на тази вода. Поразеното място трябва да се промие с мъртва вода, а след 3-5 минути да се намокри с жива вода и след това, в продължение на две денонощия да се правят компреси само с жива вода. При вът­решни гнойници две денонощия на възпаленото място се държи компрес с мъртва вода.

Всяка болка в зъбите изчезва 4-5 минути след като устната кухина се изплакне с мъртва вода (анолит). Анолитът притежава висока проникваща способност в живата тъкан. Той унищожава болестотворните бактерии и в резултат възпа­лителният гноен процес се прекратява и с него си отива и болката.

За козметични цели тази вода може да се използ­ва за възстановяване растежа на косата и подоб­ряване състоянието на кожата. Измитата коса леко се подсушава с хавлия и се изплаква първо с мъртва, а след това с жива вода. След измиване на лицето то се обтрива с памук, напоен с мъртва и след това с жива вода в тази последователност. Кожата става чиста и свежа.

За повишаване общия тонус на организма може сутрин и вечер след хранене устата да се изплаква с мъртва вода и да се изпива половин чаша жива вода.

 

И още и още... над 70 заболявания.

Аденом на простатната жлеза. Цикълът на лечение е 8 дни. По 4 пъти на ден се пие по половинчаша жива вода. Когато цикълът на лекуване не може да свърши за 8 дни, може да се продължи лекуването.

 • Абцесии и фурункули – засегнатото място се измива със затоплена мъртва вода. Преди лягане трябва да се изпие чаша вода и в следващите дни да се направи компрес с жива вода.
 • Подуване на долните крайници от атеросклероза – краката се измиват с топла вода и сапун, след това се намокрят с мъртва вода и се оставят да изсъхнат. По време на лечението се изпива по половин чаша жива вода, ако има изпъкнали вени те се мокрят с мъртва вода.
 • Болки в ставите на ръцете, краката и гръбнакът – шипове. 3-4 дни, 30 минути преди лягане се пие половин чаша мъртва вода. Болните места се намокрят с мъртва вода, която се втрива в кожата и за през нощта се прави компрес с мъртва вода.
 • Дерматит – първо трябва да се види коя е причината предизвикала възпалението.Обривите да се намокрят само с мъртва вода. С мъртва вода се изплакват също устата, носа и гърлото.
 • Запек – да се изпие половин до една чаша (200 мл) жива вода. При необходимост може да се направи клизма с жива вода.
 • Вагинит – затоплена до търпимост активирана вода се вкарва със спринцовка – първо мъртва вода, а след 8-10 минути жива вода.
 • Хрема – 2-3 пъти да се промива носа с мъртва вода, а след това да се изпие чаша мъртва вода.
 • Изгаряния – изгорелите места се обработват внимателно с мъртва вода като мехурите не се пукат. След това се прави обливане с жива вода и се правят превръзки с жива вода.
 • Подуване на ръцете и краката – 3 дни по 4 пъти на ден преди ядене се пие по 100 гр. мъртва вода, вторият ден по 150 гр. мъртва вода, а третия ден 100 гр. жива вода.
 • Остиохондроза – препоръчва се да се пие по 3 пъти на ден преди ядене, един ден мъртва вода, а другия ден жива вода. На болните места да се прави компрес с мъртва вода. Процедурите продължават до 10 дни.
 • Повишено кръвно налягане – сутрин и вечер да се пие по половин чаша мъртва вода, ако кръвното налягане и се повлиява да се пие 3 пъти на ден мъртва вода, докато налягането се нормализира.
 • Понижено кръвно налягане – да се пие 3 пъти по 100 мл. жива вода.
 • Диария – да се изпие 100 мл. мъртва вода, желателно е да се въздържаме от хранене.
 • Разширени вени – местата където вените са разширени се промиват с мъртва вода, а след това се поставя компрес от жива вода.
 • Акне – сутрин и вечер лицето се измива с гореща вода и сапун, изтрива се и се облива с мъртва вода. Местата, където са се появили пъпки се мокрят с мъртва вода по-често.
 • Екземи – преди началото на лечението поразеният район се почиства с гореща вода, след което се намокря с мъртва вода и се оставя да изсъхне, 4 до 5 пъти през деня мястото се мокри с жива вода последователно 4-5 дни.
 • Ерозия на шийката на матката – затоплена мъртва вода със спринцовка се вкарва, след 10 минути същата процедура се прави с жива вода. Тази процедура може да се приложи няколко пъти на ден.

 

Времето на лечение за отделните болни е различно и зависи от особеностите на организма, стадия на заболяването и други различни фактори.