Любопитно

Интересни статии и материали

Защо отлагаме всичко за утре, за после, за по-нататък? Смятате ли, че след като не сте способни в желанията си да дадете нещо сега, в този момент, ще придобиете желание „после”? Ние пишем историята си сега и единствено сега. Защото няма друго време, освен сегашното.

Освободете разума от ограниченията на времето, което е било наложено с годините. Енергията е силна, когато е захранена от идея, а тя идва сега. Не „после”. Когато оставите задължението или желанието си за после, то вече не носи същата енергия. Енергията се е разпиляла на хиляди парченца и заряда се е освободил.

 

Мислите ли, че когато гладното коте пред вратата ви чака да го нахраните, на него е все едно дали сега или по-нататък? Мислите ли, че когато любимите Ви хора чакат разбирането и прегръдката ви, тя ще има същото значение след 3 дни или след седмица? Мислите ли, че любовта, назряла в сърцата Ви и бореща се да бъде раздадена не желае това да стане точно в този момент? Отговорът е във Вас. Отговорете си честно и само на себе си.

Всеки създава себе си във всеки един момент, който е сега. Не може да се върнете и да поправите мислите, словото и действията си. Затова използвайте времето, за да създадете това, което сте, а не това, което желаете да бъдете, или пък това, което другите желаят от вас да бъдете. Защото всеки знае рамките на съвършенство, всеки цял живот изгражда и наслагва тези образи върху нас, а ние никога не ги постигаме, нито дори тези, които ги наслагват. Защо? – Защото съвършенството не може да бъде описано, то не съществува в границите, в които го поставяме.  То не познава граници, защото то е създало всичко.  Нима може да сложите вашия Господ в граници? Ако да, то тогава това е визия, насложена от обществото. Но ако отговорът е не, това е защото Господ няма граници във себе си, т.е. във всичко, което създава, а то е съвършено. Следователно няма граници в съвършеността и няма защо да следвате измислената мечта за това – тя никога няма да бъде достигната.

Енергията също е такава, та нали всичко е енергия? Всеки живее своя сън и носи личната си енергия в него. Вие решавате дали да подобрите и повишите енергията си, а това се случва, ако се чувствате спокойни, изпълнени  с положителни емоции. Какво може да ви донесе тези енергии – това, да освободите енергията сега, в този момент. Дайте прегръдката на близките си, кажете на любимите си, колко много ги обичате, занесете парчето хляб на чакащото коте пред вратата и обичайте себе си. На първо място се обичайте! Колкото повече се самоуважавате и обичате, толкова повече ще носите положителна енергия, която да изпълва всичко около вас.

Не се опитвайте да промените света – това е невъзможно.

Започнете от своя собствен свят...

С много любов,

Неда Терзиева